domingo, 17 de octubre de 2010

LA RELIGIÓ SERVEIX PER MANTENIR-SE SÀ?

* AMPLIACIÓ *

En el full fotocopiat donat a classe "Para qué sirve la religión?" (de "Las religiones del mundo para dumies". ed. Granica), es deia que la religió pot servir també per a mantenir-se sà. Si t'interessa el tema, sàpigues que pots aprofundir-hi molt més...

Clica damunt la imatge de Juan Maria Uriarte per llegir una conferència que va donar sobre el tema.

Uriarte (bisbe catòlic, ja retirat), és potser una mica etnocèntric i tendeix a menysprear determinades religions (les no monoteistes). Cal fer esment però que tradicionalment les religions orientals han desvinculat menys salut i religió (cos i ànima, si es vol) que no pas les occidentals. Un exemple paradigmàtic d'això n'és la pràctica del ioga. Els seus beneficis per la salut són reconeguts àmpliament. Clica en la imatge (un sadhu o asceta hindú en una postura que no sembla d'entrada pas gaire saludable!) per sentir una explicació al respecte.

Webislam també es fa ressó d'una investigació que afirma que la pràctica de la religió podria ajudar a allargar la vida.

No tothom hi està d'acord, és clar! Un exemple n'és el filòsof Eduardo Robredo, que des d'un posicionament naturalista es fa ressó en el seu blog ("Menos religión, más salud") d'un altre estudi que indicaria que la religiositat en la societat és insaluble.

Tot plegat ens fa veure que el tema és complex (tot i que sempre interessant!).:La religió pot ser saludable... o no!

I tu,... què hi dius?

No hay comentarios:

Publicar un comentario