lunes, 8 de marzo de 2010

ORIENTACIONS PER A REALITZAR EL DOSSIER
1. Abans de res: No entreguis els fulls sense, com a mínim grapar-los. No n'hi ha prou de posar-los en un porta-folis o posar-hi un clip!
2. Una portada és una excel.lent manera de començar! Millor si hi poses el nom del crèdit, del professor, el teu nom i cognoms, el teu curs i grup i la data.
3. Tot seguit seria una molt bona idea posar-hi un índex. Això vol dir també numerar les pàgines. T'ajudarà a ordenar tot el material i quedaràs la mar de bé.
4. Després seria genial posar-hi, més llarga o més curta, una introducció. Una mena de presentació on expliquis què hi ha en el dossier, què hem treballat durant el trimestre, com has ordenat les coses i per què, quines dificultats has tingut, què has après, què t'ha interessat, sorprès, agradat o desagradat,...
5. Més tard ja pots anar posant tot el material: fotocòpies donades pel professor, apunts, esquemes, exercicis, resums del llibre, recerques i comentaris personals,... És important però mantenir un cert ordre i coherència en tot allò que posis.
6. Recorda que també és important la presentació. Sigui fet a mà o a l'ordinador cal que t'esmercis en fer un treball que també entri pels ulls. És important el contingut (i tant!), però també la forma. Això passa doncs per cuidar la lletra, l'ortografia, entre molts altres elements.
7. L'últim element és la puntualitat. Cal entregar el treball en els terminis acordats i justificar en tot cas un possible retard en la introducció.
8. Pensa que es valora que un treball contingui allò que s'ha treballat, però també és interessant que, sempre que puguis, diguis la teva, és a dir, donis la teva opinió raonada sobre els temes. Evidentment no es tracta de dir el que penso que el professor vol sentir, sinó de manifestar posicionaments personals de forma argumentada.
9. El temps de treball a classe és molt breu i no dóna temps per a aprofundir en la temàtica del curs. Si alguna vegada et sents motivat per un tema que hi està relacionat, pots lliurement investigar-lo i posar en el dossier el fruit de les teves recerques. Si aportes algun material (diari, revista, pàgina web,...), cita'n sempre la font.

No hay comentarios:

Publicar un comentario