sábado, 13 de marzo de 2010

Ciència & Religió al cinema

Ciència & Religió al cinema


Herencia del viento; [Inherit the Wind]


Kramer, Stanley; [direcció]; Tracy, Spencer; March, Fredric; Kelly, Gene; [intèrprets]; Smith, Harold Jacob; Young, Ned; [guió]; Gold, Ernest; [música]
Metro Goldwyn Mayer, 2004; [edició en dvd]; 1960; [producció]

És una adaptació de l'obra de teatre de Jerome Lawrence i Robert E., basada en un dels episodis més espectaculars de la jurisprudència nord-americana. Les teories contraposades del darwinisme i del creacionisme són els dos pols oposats que enfronten en una explosiva batalla de creences l'advocat Henry Drummond (Tracy) al líder ultraconservador Matthew Harrison Brady (March) en una petita ciutat de Tennessee l'estiu de 1925: s'hi jutja un professor de biologia per divulgar i ensenyar la teoria de l'evolució de Darwin al seu alumnat. El judici, que va tenir una enorme transcendència social, es va convertir en una batalla titànica entre els advocats de la defensa i de l'acusació. La pel·lícula mostra la controvèrsia entre ciència i fe així com diferents actituds: la intransigència religiosa, la indiferència cap al fet religiós, i una actitud de respecte mutu dins la seva respectiva autonomia. Pot, també, servir per debatre com han d'entendre's certes afirmacions de la Bíblia i la Bíblia com a text revelat.

Contact
Zemeckis, Robert; [director]; Foster, Jodie; Mcconaughey, Matthew; Woods, James; Hurt, John; Skerrit, Tom; Bassett, Angela; [intèrprets]Warner Bros, 1998

Apassionant aventura del dia en el que l'home pren contacte amb la vida més enllà dels límits de la Terra. La protagonista interpreta a l'astrònoma Ellie Arroway, una dona immersa en el món de la ciència i Palmer Joss és l'especialista espiritual, un home de fe. Ambdós són pols oposats dintre l'espectre de personatges que intervenen en aquesta història, i els jugadors inesperats d'una època del món on el compte enrere del major viatge de la humanitat està a punt de començar. Està basada en la novel·la homònima de Carl Sagan, astrònom que va realitzar aportacions importants en el camp de l'astronomia planetària.

Agora


Alejandro Amenábar (Director); Rachel Weisz (protagonista). Drama històric 2009

És la cinquena pel·lícula d'Amenábar i la seva segona rodada completament en anglès després de
The Others. La història se situa en l'any 391 a la ciutat d'Alexandria (Egipte). La seva protagonista és la matemàtica, filòsofa i astrònoma Hipàtia que va ser assassinada pels seguidors del bisbe Ciril d'Alexandria el 415. Segons l'autor, es tracta de la seva pel·lícula més personal, i també ha estat qualificada d'al·legat contra la intolerància.

No hay comentarios:

Publicar un comentario