jueves, 23 de diciembre de 2010

ACTIVITATS DE RECUPERACIÓ

No has arribat al 5...

Què has de fer?

Com ja saps, realitzar una (en aquest cas tu esculls la que prefereixis) o dues (en cas de no haver arribat al 4) de les següents activitats:

ACTIVITAT 1: LA RELIGIÓ I LA FELICITAT

Busca l'entrada del 16 d'octubre "La religió serveix per a trobar la felicitat?" i clica en els diferents hipervincles. Contesta:

1. Qui es en Matthieu Riccard? D'on és i on viu? A què es dedica?

2. Què és i què no la felicitat (on i on no es troba,...) Existeix? Val la pena, té sentit parlar-ne? Per què? Què diu sobre això en Matthieu Riccard?

3. Què ensenya la religió budista sobre la felicitat? Com hem de procedir per ser feliços? Què és i què hi té a veure la meditació?

4. Què en penses tu de tot plegat? Explica alguna cosa que t'hagi semblat interessant, curisosa, errònia,...


ACTIVITAT 2: LA RELIGIÓ I LA CIÈNCIA

Busca l'entrada del 13 de novembre "Herencia del viento". Llegeix-la i clica en els seus hipervincles. Contesta:

1. Explica què és monkey trial? Què va passar? Quan va tenir lloc? Què va significar?

2. Què diu la teoria del "diseny intel·ligent"? Quan i on es va originar? En què es diferencia i en què s'assembla al creacionisme tal i com es defensava a l'època del monkey trial?

3. Explica amb exemples com veuen provada la seva teoria els defensors del diseny intel·ligent. Et pot servir veure un o més capítols del documental "la clave del misterio de la vida" (penjat al youtube).

4. No tothom hi està d'acord amb el diseny intel·ligent! Busca l'entrada "Francisco J. Ayala" del 14 de novembre. Està d'acord aquest investigador amb aquesta teoria? Per què? I tu? Què n'opines? Per què?


En cas de tenir la matèria suspesa, cal entregrar a més a més el dossier del trimestre amb totes les activitats realitzades.

DATA D'ENTREGA: 1r batx.C: 11 de gener; 1r batx.B: 12 de gener; 1r batx.A: 14 de gener.

Bon Nadal!

No hay comentarios:

Publicar un comentario