miércoles, 9 de marzo de 2011

A PROPÒSIT DEL VEL

L'últim dia de classe, l'Ainoa i l'Helena ens van fer una interessant presentació sobre Proide i la seva campanya d'enguany. Ja heu encomanat la samarreta? No deixeu de comprar una rosa solidària el dia de Sant Jordi!

Després vam veure un petit video penjat a webislam que feia una apassionada denúncia del materialisme i consumisme de la nostra societat. El mateix video feia després una no menys sentida defensa del vel islàmic com a "antídot" davant de tan perversos valors. En pots trobar d'altres per internet. Sempre és una bona manera de practicar l'anglès!

Després de veure aquest video hom pot arribar a pensar que pels musulmans la cosa està clara: l'important és l'interior de la persona i l'exterior (el físic) ens pot distreure o "perdre". Doncs "fora"! Posem un vel per evitar el mal que significa reduir la persona a la seva imatge, confonent la persona amb el seu cos, valorarant (i volent?) la persona pel seu físic atractiu.

La prohibició de representar Déu a l'Islam no està en la mateixa línia? Per salvaguardar l'essència divina, per a que ningú confongui Déu amb cap realitat mundana (material) no ens en farem imatge i tot arreglat!

Són dràstics, però no es pot negar certa eficàcia en aquesta manera de procedir... Que algú roba? Què és això de perdonar? Tallem les mans i l'assumpte està resol!

No sé com ho veieu: Són massa taxatius i salomònics? O potser són les societats d'arrel cristiana massa amanerades, massa permisives? On i on no ha d'arribar la tolerància? Què en penseu?

* per tornar a veure el video: Los pasos del deseo como mal camino espiritual.

Sovint pensem que als paísos de majoria musulmana s'obliga a dur el vel a totes les dones... Tenim idees preconcebudes que moltes vegades estan ben lluny de la realitat. Clica a la imatge per llegir sobre una notícia que de ben segur et sorprendrà. Parla del cas d'una presentadora de televisió egípcia... Què n'opines?

No hay comentarios:

Publicar un comentario