miércoles, 29 de septiembre de 2010

DOSSIER DEL PRIMER TRIMESTRE

Pel que fa a la forma:

Mireu l'entrada del 8 de març "orientacions per realitzar el dossier"

Pel que fa al contingut:

El contingut indicat aquí és de
caràcter obligatori. Sempre pots incloure en el dossier més coses, ja "voluntàriament". Pots fer-ho, per exemple, a partir de les preguntes o activitats suggerides en les entrades catalogades com d'"AMPLIACIÓ".

Portada + índex + introducció

1r full: Deures: activitats nº 2, 3 i 4 de la pàgina 44 del llibre fetes.

2n full: Full fotocopiat dels diferents sabers sobre la religió amb l'exercici del darrera realitzat.

3r full: Resposta argumentada i amb exemples a les següents preguntes: Es pot estudiar la religió? És important estudiar-la? Es pot estudiar científicament? No copiïs el què diu el blog sobre això. Tingueu-ho en compte però escriu de forma personal!!

4rt full: resum i opinió personal sobre les aportacions a l'XTECFÒRUM al voltant de la pregunta "creus o no que s'ha d'oferir cultura religiosa per a tots/es els/les alumnes?" (aneu a l'entrada "Benvinguda" per trobar l'enllaç que us porta a aquest fòrum on-line).

5è full: Resposta a les següents preguntes després de llegir les entrades del 28 abril del 2010: a) Què és el que s'estudia/investiga? b) S'estudia científicament/positivament? (per què?) c) Què és pot afirmar avui en dia sobre el tema en qüestió? d) Quines proves es donen?

6è full: Consulta l'enllaç (clicant a la imatge) que hi ha a l'entrada del 5 d'octubre "Què és la religió?" i llegeix el full donat a classe "Para qué sirve la religión?" (del llibre "Las religones del mundo para dumies", ed. Granica). Després respon en el full i de forma personal a les següents preguntes: Què és la religió? Quina finalitat té? Per a què serveix?

7è full: Resum de 1/2 full de les pàgines 27 a 34 del llibre ("Els humanismes"). Tria un humanista (ateu, existencialista o cristià) -el què més t'interessi o t'hagi agradat- i explica en l'altra meitat del full si estàs d'acord o no en el que afirma sobre la religió i per què.

8è full: Full fotocopiat donat a classe amb un fragment de "San Manuel Bueno y Mártir" d'Unamuno i una presentació de la Teologia de l'Alliberament. Tot ben contestat!

9è full: Fes-hi una síntesi de les pàgines 35 a 38 ("La mentalitat científica i tècnica") del llibre de text i les activitats 3 i 4 de la pàgina 38.

10è full: Llegeix les entrades del 7 de març "La ciència..." i del 5 abril "Hi ha conflicte entre ciència i religió?". Després: explica a què es dedica la ciència i a què no (què cau en el seu camp d'estudi i què no),si hi ha o no doncs conflicte amb la religió, què són el cientisme i el fonamentalisme. De la selecció de textos (s'ha donat també en full fotocopiat a classe), tria'n dos i comenta'ls.

11è full: Full fotocopiat donat a classe amb la declaració de l'associació de teòlegs Joan XXIII sobre la visita del Papa a Barcelona. Sobretot: Les preguntes de darrere... Ben contestades! Redacta i inclou també una petita nota biogràfica sobre Benet XVI.

12è full: Full fotocopiat donat a classe per a l'anàlisi i valoració de la pel.lícula "La herencia del viento" (vista a classe). Contesteu-ne les preguntes!

No hay comentarios:

Publicar un comentario